Do Krušovic přijeli příznivci techna na nepovolenou akci, policie v noci hudbu přerušila

V Krušovicích na Rakovnicku se od pátku koná nepovolená technoparty, účastní se jí asi sedm set lidí. Na akci dohlížejí policisté, zatím nemuseli řešit žádný konflikt. V noci na sobotu ale hudební produkci přerušili, řekla policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Akce začala v pátek v podvečer, zpočátku se jí účastnilo kolem čtyř set lidí, později přibyli další. Ve 21 hodin policisté hudební produkci ukončili, aby nebyl narušován veřejný pořádek a noční klid. Odvolali se při tom na obecní vyhlášku, kterou tato akce nesplňuje.

„Od nočních hodin do rána byl klid a v současné době technoparty pokračuje a policejní hlídky včetně pořádkové jednotky ji monitorují,“ uvedla mluvčí.

Přístupové cesty policie uzavřela, vše se zatím obešlo bez konfliktu

Doplnila, že policisté během dne nemuseli řešit žádný incident. Nadále zůstávají na místě a dohlížejí na poklidný průběh akce. Pokud by zaznamenali výtržnosti, jsou připraveni zasáhnout. Zatím se ale podle Šteinerové vše obešlo bez konfliktů a policie nikoho nemusela zadržet.

Technoparty se koná na pozemku, který má více vlastníků. Přístupové cesty policie uzavřela. Kdy má akce skončit, Šteinerová nevěděla.