TÉMA

Krušovice

Státní veterinární správa zruší zákaz venkovního chovu drůbeže, který zavedla kvůli ptačí chřipce

Státní veterinární správa (SVS) od 3. března ruší mimořádné veterinární opatření z poloviny loňského prosince zakazující chov drůbeže ve venkovních prostorech v souvislosti s šířením vysoce patogenní ptačí chřipky. Nákazová situace se zlepšila. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí SVS Petr Vorlíček. Za letošní rok se potvrdilo sedmnáct ohnisek nákazy, naposledy v Krušovicích na Rakovnicku. Loni jich bylo dvacet a nákaza zasáhla i největší velkochov v Česku, kde bylo 750 tisíc nosnic.
2. 3. 2023Aktualizováno2. 3. 2023, 17:08|

Prazdroj zdražuje pivo v průměru o tři procenta, přidají se i další pivovary

Plzeňský Prazdroj zdražuje od 1. října pivo. Dotkne se to většiny produktů, v průměru jde o 46 haléřů na půllitr. Poprvé po třech letech se to týká také čepovaných piv. Jeho zdražení v minulých letech kopírovala většina větších českých pivovarů, a tak se k němu zřejmě v nejbližší době přidají. Staropramen zvýšil ceny už 1. července.
1. 10. 2021|

Policisté řešili přečiny a stížnosti na technoparty v Krušovicích. Zadrželi jednoho muže

Policisté na nepovolené technoparty v Krušovicích na Rakovnicku zadrželi jednoho cizince pro podezření z porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Čeho přesně se dopustil, neuvedli. Muž skončil v policejní cele. Policisté také odhalili několik řidičů pod vlivem alkoholu nebo omamných látek a evidují 15 stížností na rušení nočního klidu. Víkendová technoparty v neděli končí, účastníci postupně odjíždějí, řekla policejní mluvčí Lucie Nováková.
11. 7. 2021Aktualizováno11. 7. 2021, 18:39|

Do Krušovic přijeli příznivci techna na nepovolenou akci, policie v noci hudbu přerušila

V Krušovicích na Rakovnicku se od pátku koná nepovolená technoparty, účastní se jí asi sedm set lidí. Na akci dohlížejí policisté, zatím nemuseli řešit žádný konflikt. V noci na sobotu ale hudební produkci přerušili, řekla policejní mluvčí Jana Šteinerová.
10. 7. 2021|

Otevření nových částí D6 se blíží. Zkušební provoz začne před Vánoci

Stavba na dalších úsecích dálnice D6 spojující Prahu s Karlovými Vary se blíží do finále. Řidiči by se tak měli nejpozději před Vánoci dočkat téměř deseti nových kilometrů. Nová dálnice uleví zejména obyvatelům Řevničova a Krušovic. Na začátku léta 2021 se pak zprovozní navazující obchvat obce Lubenec. Kompletní dálniční spojení mezi hlavním a krajským městem má být do roku 2026.
15. 10. 2020|