Čtyři lidé zemřeli při srážce kamionu a dodávky na Pardubicku

Čtyři lidé zemřeli při autonehodě, která se stala v pátek odpoledne u Horních Ředic na Pardubicku. Na frekventované silnici I/35 se srazily kamion a dodávka. Řekl to mluvčí pardubických krajských zdravotnických záchranářů Aleš Malý. Další dva účastníci nehody se těžce zranili. Letos je to zřejmě nehoda s nejvyšším počtem obětí.

Řidič dodávky ze zatím neznámých důvodů přejel do protisměru. Hasiči několik hodin vyprošťovali lidi z vozů. K nehodě došlo okolo 14:30.

„Přes veškerou snahu se u dnešní nehody u čtyř lidí nepodařilo obnovit základní životní funkce. Dva pacienti jeli ve vážném stavu do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ řekl v pátek mluvčí Malý. Na místě byly dvě lékářské posádky. Vrtulník se na místo kvůli počasí nedostal.

Jeden ze zraněných je ve velmi vážném stavu zatím na operačním sále. „Druhý je s lehčími poraněními stabilní, je mimo ohrožení života,“ popsal mluvčí fakultní nemocnice Zdeněk Tušl.

Mluvčí krajské policie Lenka Vilímková upřesnila, že se čelně střetla dodávka jedoucí od Holic na Chvojenec s nákladním autem v protisměru. „Pětatřicetiletý řidič nákladního vozidla zraněn nebyl, test na alkohol a přítomnost omamných a psychotropních látek byl u něj negativní,“ řekla Vilímková.

Podle operačního důstojníka krajské policie byla silnice zcela uzavřená, místo nehody museli řidiči objíždět přes Holice a Chvojenec. Provoz na silnici z Holic na Hradec Králové byl obnoven po 21:00. Tato silnice z Vysokého Mýta do Hradce Králové je dlouhodobě přetížená, nehody se zde stávají často, naposledy ve středu.

Nynější případ je zřejmě v letošním roce nehodou s dosud největším počtem mrtvých. Dle údajů z policejních statistik se letos stalo také pět nehod s třemi mrtvými. Poslední taková se zatím datovala k 23. září, kdy hromadnou nehodu dvou kamionů a čtyř osobních aut na dálnici D1 u Brna nepřežili tři lidé, z toho jedno dítě.