Pošťačka v Praze se přiotrávila neznámou látkou. Poštu museli evakuovat

Pošťačka z Prahy skončila v nemocnici poté, co se přiotrávila neznámou látkou, která se vylila z jedné zásilky. Podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové byl balík poškozen při manipulaci se zásilkami. Poštu, která se nachází v ulici U Trezorky v Jinonicích, museli hasiči evakuovat, uvedl jejich mluvčí Martin Kavka. Případem se zabývají kriminalisté.

Pracovníci České pošty případ ohlásili policii po 15:00. Na místo dorazili chemičtí specialisté hasičů, kteří provedli první měření. „Bezprostřední nebezpečí nehrozilo. Podle počátečních zjištění by se mělo jednat o lehce zásaditou látku na bázi přírodního rozpouštědla. Ve vyšší koncentraci ale může způsobit zdravotní potíže,“ uvedl Kavka.

Chemici látku z pošty odvezli a hasiči prostor odvětrali. „Poté jsme objekt opět předali pracovníkům pošty,“ dodal Kavka. Pošta se nachází v ulici U Trezorky v pražských Jinonicích nedaleko Walterova náměstí.

„Kriminalisté v současné době zjišťují složení neznámé látky a hledají odesilatele. Další informace zatím nebudeme sdělovat,“ uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Dvaatřicetiletá žena skončila na urgentním příjmu jedné z pražských nemocnic. „Šlo o intoxikaci neznámou látkou,“ potvrdila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.