Policie hledá svědky pádu dívky z lanovky v Harrachově. Obrací se na polská a německá média

Policie dál pátrá po svědcích sobotního neštěstí v Harrachově. Šestiletá dívka tam spadla z lanovky z výšky osm metrů. Okolnosti jejího pádu zatím nejsou jasné. Na sedačce s dívkou a její babičkou seděl také neznámý cizinec. Ten by mohl tragédii objasnit, policisté se proto obrací i na polská a německá média.

„Máme informaci, že na té lanovce vedle babičky s holčičkou seděl také cizinec, obracíme se proto i na polská a saská média. Posíláme výzvu přes tamní policejní tisková oddělení,“ sdělila ČT mluvčí krajské policie v Liberci Ivana Baláková.

Policie pátrá po svědcích události už od víkendu. V Harrachově vylepila výzvu s žádostí o pomoc v českém, německém, anglickém i polském jazyce. Svědci mohou kontaktovat bezplatnou tísňovou linku 158 nebo kteroukoliv služebnu Policie ČR. „Zatím se přihlásil jeden svědek. Pád viděl, ale jeho informace nijak nepřispějí k tomu, proč dívka spadla,“ řekla Baláková.

Policisté obvodního oddělení v Harrachově prověřují případ vážného úrazu šestileté dívenky, která v sobotu 5. ledna 2019 kolem 9:30 hod. spadla ze sedačky lanové dráhy Delta vedoucí na Čertovu horu v Harrachově. K jejímu pádu došlo mezi 3. a 4. sloupem lanovky. Vzhledem k tomu, že dívka utrpěla velmi vážná zranění, prosíme svědky o pomoc při objasnění této nešťastné události. Svědectví přijímáme na bezplatné tísňové lince Policie ČR 158 anebo můžete kontaktovat přímo policisty obvodního oddělení policie v Harrachově.

Za Vaši pomoc Vám děkujeme.

Policisté obvodního oddělení Harrachov.

Telefonní číslo obvodního oddělení PČR Harrachov: +420 974 477 500
fax +420 974 477 508.

Děvče jelo v sobotu dopoledne na lanové dráze Delta vedoucí na Čertovu horu spolu se svou babičkou a dosud neznámým cizincem. Záchranáři ji transportovali do dětského traumacentra v pražské nemocnici.