Na D1 v Brně havarovalo šest aut, dva lidé utrpěli těžká zranění. Kolona už se rozjela

Nehoda na 200. kilometru D1 (zdroj: ČT24)

Hromadná nehoda v ranní špičce ucpala dálnici D1 v Brně. Čtyři dodávky a dvě nákladní auta havarovaly nedaleko před sjezdem na Slatinu – na 200. kilometru ve směru na Bohumín. Při nehodě utrpěli zranění tři lidé, dva z nich těžká. U nehody se vytvořila kolona, která dosahovala až k další křižovatce Brno-jih. Plně průjezdná byla dálnice až čtyři hodiny po nehodě.

Havárie se stala přibližně kolem půl osmé ráno, tvrdě tedy zasáhla pondělní ranní špičku. Zasahovali u ní záchranáři i hasiči, kteří museli z jednoho vozidla vyprostit člověka. Muž středního věku a mladá žena mají těžká zranění, záchranáři oba převezli na urgentní příjem brněnských fakultních nemocnic. Další mladý muž se zranil lehce, taktéž je v péči lékařů. „Jeden z mužů utrpěl těžká poranění břicha a páteře, žena pak skončila v nemocnici s podezřením na těžké poranění pánve,“ řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková. 

Za místem nehody se vytvořila asi čtyřkilometrová kolona. Řidiči cestující od Prahy na Ostravu mohli dálnici opustit na exitech Brno-centrum nebo Brno-jih. Na D1 se pak vraceli ve Slatině nebo na exitu Brno-východ.

Ve čtvrt na deset ohlásili silničáři zprůjezdnění dálnice, ale pouze odstavným pruhem. Začala se tedy velmi pozvolna rozjíždět asi pětikilometrová fronta aut, která čekala zhruba dvě hodiny. Plně průjezdná byla dálnice až před polednem. 

Policisté směrovali auta po objízdné trase přes Brno, konkrétně přes Hněvkovského, Ostravskou a Řípskou ulici. „Do opatření jsou zapojeny všechny dostupné hlídky, dbejte jejich aktuálních pokynů,“ vzkázal řidičům policejní mluvčí Pavel Šváb.