V Kentucky po tornádech dohledali všechny pohřešované, obětí je téměř osmdesát

V americkém státě Kentucky už dohledali všechny lidi pohřešované po tornádech, která tento stát a několik dalších zasáhla minulý týden. Oznámil to kentucký guvernér Andy Beshear. Obětí je téměř osmdesát.

Zatímco úřad guvernéra má informaci o 78 mrtvých, zdravotnické instituce o 75. Beshear řekl, že se musí tato nesrovnalost vyřešit. Dodal také, že už se neočekává další růst počtu obětí.

Až čtyři desítky tornád zasáhly několik států, kromě Kentucky rovněž Illinois, Tennessee, Arkansas a Missouri. O život přišlo podle agentury AP celkem 92 lidí, Tennessee nově oznámilo úmrtí své páté oběti.

Beshear řekl, že v Kentucky byl nárok na federální pomoc rozšířen na dalších šest okresů a že příspěvky na důstojné pohřby mrtvých byly zvýšeny na deset tisíc dolarů (224 tisíc korun).

Podle guvernéra je stále několik domů bez proudu a voda se musí převařovat. Mnoho lidí přišlo o domovy, v hotelích a dalších zařízeních je nyní ubytováno 944 obyvatel Kentucky. Úřady rovněž začaly přijímat žádosti o pomoc v nezaměstnanosti zaviněné katastrofou.