Útočník na jihu Izraele zabil dva lidi a čtyři postřelil

Dva lidé zemřeli při střeleckém útoku na autobusové zastávce na jihu Izraele, čtyři další utrpěli zranění. Policie uvedla, že útočník byl neutralizován, informoval server The Times of Israel (ToI). Incident se odehrál severně od města Kirjat Malachi.

Nemocnice v Kaplanu, která oběti ošetřovala, oznámila, že dvě z nich zemřely. Dva další zranění jsou ve vážném stavu, druzí dva jsou na tom lépe.

Podle policie střelec přijel na místo autem a zahájil palbu na autobusové zastávce, dokud ho na místě nezastřelil civilista. Na místě probíhají rozsáhlé pátrací akce, aby se zajistilo, že nehrozí další útok.

Premiér Benjamin Netanjahu prohlásil, že útok ukazuje, že vrazi „chtějí všechny Izraelce zabít“. „Z celého srdce posílám soustrast rodinám zavražděných při útoku na křižovatce Re'em a modlím se za blaho zraněných,“ řekl.

„Tento útok nám připomíná, že celá země je frontou a že vrazi, kteří nepocházejí jen z Gazy, nás chtějí všechny zabít,“ dodal. „Budeme pokračovat v boji až do úplného vítězství ze všech sil, na všech frontách, všude, dokud neobnovíme bezpečnost a mír pro všechny občany Izraele.“