Řidič vjel ve Varšavě na zastávku. Dvě ženy zemřely, osm zraněných

Dvě ženy přišly o život a osm lidí utrpělo zranění poté, co v úterý dopoledne ve Varšavě vjel automobil na zastávku, kde lidé čekali na autobus, informoval zpravodajský server Onet.pl. Podle prvotních zjištění pětačtyřicetiletý řidič nejprve srazil ženu na nedalekém přechodu pro chodce a následně zpanikařil a vjel na zastávku. Lékaři bojují o život dítěte ve věku 3,5 roku, dodal portál.

Na místo nehody dorazilo šest sanitek. Policejní mluvčí Marta Haberská sdělila, že pět zraněných bylo hospitalizováno, další byli ošetřeni na místě. Policie okolnosti nehody vyšetřuje.

Lékaři bojují o život tříletého dítěte, které má poškozenou čelist a další kosti v obličeji a také dolní končetiny. Dvě ženy utrpěly středně těžká poranění nohou, upřesnil podle portálu Onet jeden ze zasahujících záchranářů.

Chybějící semafor

„Ranění byli odhozeni několik metrů daleko, jeden dokonce ležel za přístřeškem,“ řekl portálu jeden z řidičů městského dopravního podniku, který sídlí hned u místa nehody. „Před přechodem už dávno měl být semafor. Pravidelně vidíme, jak rychle tudy auta jezdí,“ podotkl.

Šofér podle něj zastavil až značný kus od zastávky. Když nezraněn vystoupil z vozu, rozpoutala se hádka mezi ním a zaměstnanci dopravního podniku. Většímu konfliktu podle očité svědkyně zabránil příjezd policie a sanitek.