Při požáru v zábavním centru v Indii přišlo o život přes dvacet lidí včetně dětí

Nejméně 24 lidí, včetně mnoha dětí, přišlo v sobotu o život při požáru v zábavním centru pro rodiny v západoindickém státě Gudžarát, píše agentura Reuters s odvoláním na místní činitele, podle nichž počet obětí ještě může stoupnout. Policie zadržela majitele a manažera centra. Příčina požáru zatím není známá.

Požár podle serveru listu Hindustan Times propukl odpoledne místního času v centru ve městě Rádžkót. Na záběrech z místa bylo vidět mohutné plameny a hustá oblaka dýmu. Požár zničil celou budovu centra, u něhož zasahuje řada hasičů a záchranářů.

„Záchranné operace pokračují. Požár je pod kontrolou. Snažíme se vyzvednout co nejvíce těl. K tomuto okamžiku bylo vyproštěno asi dvacet těl, která byla odeslána do nemocnice k dalšímu vyšetřování,“ uvedla tamní policie. Později úřady informovaly o dalších čtyřech mrtvých. Některá z těl jsou spálena k nepoznání.

Na neštěstí reagoval i indický premiér Naréndra Módí, který na síti X uvedl, že ho požár velmi rozrušil a je v myšlenkách s lidmi, kteří přišli o blízké.