Při požáru v domově pro seniory v Miláně zemřelo šest lidí a nejméně 68 utrpělo zranění

Požár domova důchodců v Miláně (zdroj: vigilfuoco.tv)

Při požáru v domově pro seniory v italském Miláně zemřelo v noci na pátek šest lidí a dalších nejméně 68 utrpělo zranění, píše agentura Reuters s odvoláním na tamní úřady. Tři lidé jsou podle dostupných informací zraněni vážně. Požár, který podle agentury ANSA vypukl kolem 1:20, zřejmě způsobila nešťastná náhoda. Zařízení s pečovatelskou službou má podle italských médií celkem 210 lůžek.

Požár se podle serveru listu Corriere della Sera rozšířil z jednoho z pokojů. Dvě ženy ve věku 56 a 87 let uhořely a další čtyři lidé, 73letý muž a tři ženy ve věku 75, 85 a 84 let, zemřeli poté, co se nadýchali kouře.

Mluvčí hasičů Luca Capri agentuře Reuters sdělil, že požár byl uhašen a jeho příčina se vyšetřuje. Tři lidé byli podle něj hospitalizováni v kritickém stavu, dalších patnáct s vážnými, ale ne život ohrožujícími zraněními, a asi 50 osob s lehkými zraněními. Italská média dříve informovala o 81 zraněných.

Na místo dorazil milánský starosta Giuseppe Sala. Novinářům řekl, že se požár podařilo uhasit rychle, ale mnoho lidí se nadýchalo toxických zplodin hoření. Podle prvních zjištění plameny zasáhly část prvního patra, uvnitř budovy v době neštěstí bylo 173 lidí.

Okolnosti požáru milánská policie vyšetřuje a ulice před domovem pro seniory, který se nachází na jihovýchodě města, byla pro dopravu uzavřena.