Charkov zasáhlo pět ruských raket, úřady hlásí pět raněných civilistů

Ruská vojska zasáhla Charkov na východě Ukrajiny pěti raketami. Podle zdravotníků utrpělo zranění pět civilistů, uvedl podle ukrajinských médií šéf oblastní správy Oleh Syněhubov. Zranění nejsou podle něj v ohrožení života.

Na jihu Ukrajiny ruská palba zasáhla obytné domy ve městě Beryslav a ve vlastním bytě tam utrpěla zranění třiašedesátiletá žena, napsal server Ukrajinska pravda s odvoláním na úřady v Chersonské oblasti.

Ruský dron způsobil požár v jedné ze čtvrtí v Záporoží, informace o škodách a raněných jsou upřesňovány, oznámil šéf oblastní správy Jurij Malaško podle agentury Interfax-Ukrajina.

Naopak gubernátor ruské Kurské oblasti Roman Starovojt obvinil ukrajinskou armádu z ostřelování pohraniční vsi Plechovo. „Zraněním způsobeným střepinami na místě podlehl třicetiletý muž,“ uvedl podle agentury Interfax. Ostřelování také poškodilo několik domů ve vsi.

Už ráno velení ukrajinského letectva a protivzdušné obrany varovalo před možností ostřelování balistickými raketami. Výstraha se kromě Charkovské týkala také Kyjevské, Černihivské, Čerkaské, Poltavské, Dněpropetrovské, Mylajivské, Oděské a Záporožské oblasti, připomněla agentura Unian. Následně starosta Charkova Ihor Terechov hlásil výbuchy v druhém největším ukrajinském městě a vyzval jeho obyvatele, aby setrvali v krytech, uvedla agentura Unian.

Podle starosty rakety zasáhly průmyslovou zónu Charkova. „Nyní tam zasahují záchranáři a naši pracovníci, aby odstranili všechny následky. Raněných je pět. Jsou to civilisté, kteří pracovali v tom (zasaženém) podniku. Jsou v nemocnici a ošetřují je lékaři,“ řekl starosta v televizi podle Unian.