Útok v třebíčské škole prověřuje policie jako pokus o vraždu

Jako pokus o vraždu prověřují policisté středeční útok žáka na pracovnici třebíčské střední průmyslové školy. Zatím ho však nevyslechli, chlapec byl po útoku hospitalizován a je stále v péči lékařů. Protože je útočník nezletilý, je policie i škola skoupá na informace a nechtějí zveřejnit žádné další podrobnosti.

„Studenta převezla zdravotnická záchranná služba do zdravotnického zařízení, kde zůstal hospitalizován. Z tohoto důvodu zatím nebylo možné s touto osobou provádět žádné další procesní úkony, tedy ho vyslechnout. Proto nelze k případu poskytnout žádné bližší informace,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Kriminalisté podle ní však případ prověřují, mají podezření, že to byl pokus o vraždu. Mladík napadl ženu nožem, podle záchranářů jí způsobil jen drobná řezná zranění, s nimiž nemusela do nemocnice.

U incidentu nebyli žádní svědkové. Škola potvrdila, že k útoku došlo, a uvedla, že nikomu dalšímu se nic nestalo a nehrozí žádné nebezpečí. „Děkujeme za zdržení se jakýchkoli komentářů,“ uvedla v prohlášení ředitelka školy Petra Hrbáčková. Výuka dál pokračovala.