Vzplála cihelna v Kadani, jeden člověk se nadýchal kouře

Hasiči po čtyřech hodinách lokalizovali požár cihelny v Kadani na Chomutovsku. Zhruba 25 lidí z areálu vyvedli, jeden člověk se nadýchal kouře. Po 18:00 požár prakticky uhasili, jednotky postupně odjíždějí z místa a probíhají dohašovací práce, řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Hořet začalo krátce před půl druhou odpoledne. Na místo se sjelo šestnáct jednotek. V podvečer platil třetí stupeň požárního poplachu. Dým se rozšířil nad celé město.

Tajemník kadaňského úřadu Zdeněk Vaško řekl, že občané stejně jako zaměstnanci a obyvatelé nedalekého domova důchodců byli požádáni, aby nevětrali. „Informovala je městská policie megafonem, místní jsme informovali i přes mobilní aplikaci Česká obec,“ dodal.

Kromě hasičů a policie vyrazili na místo také záchranáři, jejich mluvčí Prokop Voleník sdělil, že se nikdo nezranil. Policie zjišťuje příčinu požáru. Hasiči na místě zasahovali z výškové techniky, před 17:30 požár lokalizovali.  

Požár ovlivnil také provoz vlaků. Ve 14:45 byl přerušen na trati Kadaň – Kadaň předměstí. Po 18. hodině Správa železnic provoz obnovila.

Cihelna Kadaň se zaměřuje na tradiční výrobu cihel, dlažeb a šamotů. Založena byla roku 1885.