Řidiči od soboty projedou po více než roce po silnici ze Znojma do Lechovic

Řidiči od soboty projedou po více než roce a čtvrt po silnici první třídy mezi Znojmem a Lechovicemi. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo přestavbu v sedmikilometrovém úseku, jejímž výsledkem je rozšíření silnice z 9,5 na 11,5 metru a v části jsou řidičům k dispozici tři jízdní pruhy. Informoval o tom šéf brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic David Fiala.

Druhý pruh ve směru do Znojma přibyl za Lechovicemi a navazuje na obchvat, jeho délka je 1,5 kilometru. Nová je také okružní křižovatka, která nahradila klasickou křižovatku, z hlavní silnice se z ní odbočuje na jedné straně do Bantic a na druhé do Hodonic. „Ostatní úrovňové křižovatky se silnicemi nižších tříd jsou zrušeny, což přispěje větší bezpečnosti a plynulosti provozu,“ uvedl Fiala.

Silničáři zaplatili za stavbu 369 milionů korun, budou však ještě opravovat silnice na objízdných trasách. Ty velmi poničily především kamiony a nákladní auta, v některých místech bylo potřeba silnice vyspravit za provozu. „Budeme vyhodnocovat míru poškození a opravíme je,“ dodal Fiala.