Při srážce kamionu s dodávkou na D1 před Měřínem zemřeli dva lidé, policie hledá svědky

Na dálnici D1 před Měřínem na Žďársku došlo v sobotu ráno k nehodě, při níž zemřeli dva lidé. Ve směru na Brno se střetl kamion s dodávkou, která na přívěsu převážela osobní auto. Provoz na dálnici ve směru na Brno byl obnoven zhruba po čtyřech hodinách. Pro objasnění příčin nehody by policie potřebovala pomoc řidičů, kteří místem v době havárie nebo před ní projížděli.

Modrá dodávka, ve které cestovali cizinci, zůstala stát v pravém jízdním pruhu. Měla připojený přívěs, který vezl světlešedé osobní auto. „V dodávkovém vozidle utrpěli dva lidé vážná zranění, kterým na místě podlehli,“ sdělila mluvčí policie Jana Kroutilová. 

Nákladní vozidlo začalo po nárazu hořet. Jeho řidič musel být ošetřen v nemocnici. Do nemocnice přepravili zdravotníci také dalšího cestujícího z dodávky.

Policie hledá svědky nehody. „Policisté by pro objasnění okolností této nehody potřebovali zjistit, co nehodě předcházelo a proč dodávkové vozidlo zůstalo stát v pravém jízdním pruhu,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. Kromě svědectví by policie uvítala také záznamy z palubních kamer. Policii mohou řidiči kontaktovat na lince 158 nebo na čísle 974 262 751.

Nehoda se podle policie stala krátce před půl sedmou ráno. Čírtková upřesnila, že k ní došlo na 129. kilometru, Národní dopravní informační centrum nejprve uvádělo, že místem nehody je 131. kilometr.

U havárie zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Zásah u nehody si nakrátko vyžádal i zastavení provozu ve směru na Prahu, provoz byl odkláněný na exitu 134 Měřín. Při cestě na Brno auta sjížděla na exitu 119 Velký Beranov. K obnovení provozu došlo kolem půl jedenácté.