Dálnici D35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou obousměrně uzavřely spadlé dráty

Minimálně do úterního dopoledne bude obousměrně uzavřena dálnice D35 na trase mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou na Přerovsku. Provoz přerušil nahnutý sloup elektrického vedení, řekl mluvčí ČEZ Vladislav Sobol. Doprava je odkláněna na exitu 276 ve směru na Ostravu a na exitu 281 ve směru na Olomouc, uvedla policie.

Událost se stala na 278. kilometru D35. „Na tísňovou linku jsme obdrželi kolem 16:00 hned několik oznámení, že nad D35 je nahnutý sloup elektrického vedení. Na místo jsme okamžitě vyslali hlídky. Dálnice je nyní zavřena v obou směrech - dráty totiž vedou přes ni,“ řekla krajská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Policie podle Šafářové o události informovala Správu silnic a ČEZ, jejíž pracovníci přijeli na místo situaci posoudit. Podle Sobola si obnovení provozu vyžádá delší čas. „Jde o poměrně složitou technickou operaci, protože před ustřižením vedení je třeba zakotvit okolní stožáry. Požádali jsme o pomoc odbornou firmu, která vše zajistí technicky. My jsme zatím zajistili dodávky všem lidem i firmám v okolí, aby nikdo nezůstal bez elektřiny. Ale je třeba počítat s tím, že dálnice bude neprůjezdná minimálně do úterního dopoledne,“ sdělil.

Policie na Twitteru uvedla, že sloup se vychýlil po nárazu traktoru, který pod stožárem zůstal zaklíněný.