Na Liberecku se auto srazilo s nákladním vozem a autobusem, šest lidí se zranilo

Silnici I/13 u obce Krásný Les na Liberecku uzavřela ve čtvrtek ráno nehoda autobusu, nákladního a osobního automobilu. Z pětadvaceti účastníků nehody se šest lidí zranilo, uvedli na síti X krajští hasiči. Silnice první třídy byla téměř pět hodin uzavřená. Provoz se podařilo obnovit kolem půl dvanácté.

Pět zraněných záchranáři převezli do nemocnice a jednoho ošetřili na místě. „Čtyři utrpěli středně těžká zranění, jeden člověk lehká, všichni byli při vědomí a skončili na traumacentru liberecké nemocnice,“ upřesnil mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský uvedl, že nehoda se stala krátce po půl sedmé ráno na silnici první třídy z Frýdlantu na Arnoltice. Podle prvních informací se zřejmě osobní vůz při předjíždění srazil s protijedoucím nákladním vozem a poté ještě narazil do autobusu, v němž v tu chvíli cestovaly téměř tři desítky lidí. „Policisté zjišťují další okolnosti kolize. Dechové zkoušky na alkohol u řidičů byly negativní,“ dodal Robovský. Komunikace byla téměř pět hodin uzavřená, objízdná trasa vedla přes obec Krásný Les.

K nehodě vyjela hasičská jednotka z Raspenavy a dobrovolní hasiči z Frýdlantu. Řidiče osobního automobilu museli z vozu vyprostit, pro účastníky nehody vyslali evakuační autobus, který je poté převezl na autobusové nádraží ve Frýdlantu.