TÉMA

PČR

Nové štítky na přejezdech mají pomoct řidičům, kteří uváznou v kolejišti

Železniční přejezdy v Česku mají být bezpečnější. Řidičům, kteří na kolejích mezi závorami uváznou, mají pomoci nové reflexní štítky, na kterých je uvedena tísňová linka i číslo daného přejezdu. Momentálně štítky instaluje Správa železnic. Jen loni zemřelo na přejezdech 35 lidí, letos jich ke konci května bylo už jedenáct.
6. 6. 2024|

Na Liberecku se auto srazilo s nákladním vozem a autobusem, šest lidí se zranilo

Silnici I/13 u obce Krásný Les na Liberecku uzavřela ve čtvrtek ráno nehoda autobusu, nákladního a osobního automobilu. Z pětadvaceti účastníků nehody se šest lidí zranilo, uvedli na síti X krajští hasiči. Silnice první třídy byla téměř pět hodin uzavřená. Provoz se podařilo obnovit kolem půl dvanácté.
16. 11. 2023Aktualizováno16. 11. 2023, 12:32|

Policistky a policisté převzali ocenění za svou práci. Třeba za záchranu ženy z hořícího domu

Na Pražském hradě v pátek jmenovali policistu roku. S projevem na úvod vystoupil prezident Miloš Zeman. Řekl, že má k policistům hlubokou úctu, protože právě oni pečují o bezpečnost všech občanů. Podle něj je i díky tomu Česko sedmou nejbezpečnější zemí na světě. Týmem roku se stala skupina Mobilheim, která vyšetřovala na jihu Čech dvojnásobnou vraždu, její členkou je i policistka roku Renáta Miková. Činem roku se stala záchrana starší ženy z hořícího bytu.
31. 5. 2019|