Muž v brněnském domě pobodal muže a dvě ženy, jedna zemřela

Dvacetiletý muž pobodal v domě v Brně-Komíně o víkendu dvě ženy a muže, jedna z žen zranění nepřežila. Následně se pokusil spáchat sebevraždu. Mladík je ve vazbě, obviněný z trojnásobné vraždy, částečně i ve stádiu pokusu.

Všechny dostupné hlídky včetně zásahové jednotky vyjely do rodinného domu v brněnském Komíně v neděli odpoledne. „Informace o pobodání osob v domě a nejistém počtu pachatelů a jejich pohybu znamenala, že jsme se zaměřili i na blízké okolí, kde se pachatelé mohli vyskytovat. Při prověrce v objektu jsme narazili na zraněného muže a ženu, kteří byli při vědomí, v jiné části pak na dvojici v bezvědomí, které policisté poskytovali první pomoc. Žena bohužel svým zraněním na místě podlehla,“ popsal případ na policejním webu mluvčí Pavel Šváb.

Motiv je předmětem vyšetřování

Vyšetřováním na místě činu podle něj vyšlo najevo, že mezi zraněnými je i pravděpodobný agresor. Pod dohledem policistů byl transportován do nemocnice. Kriminalisté muže následující den obvinili z trojnásobné vraždy (částečně ve stádiu pokusu).

„Podařilo se zjistit, že jde o známého oběti, který postupně nožem zaútočil na dvě ženy a jednoho muže. Následně se pokusil spáchat sebevraždu. Motiv jeho jednání je předmětem vyšetřování, zkoumat se bude i psychický stav dvacetiletého obviněného v době spáchání činu,“ uvedl mluvčí.

Záchranná služba vyslala k události postupně podle mluvčí Michaely Bothové sedm prostředků, dvě pozemní lékařské posádky, tři záchranářské týmy, inspektora provozu a také velkokapacitní vůz Atego. Je určen pro situace, kdy na místě může být více zraněných. Z pohledu záchranářů šlo o mimořádnou událost prvního stupně.

„Na místě zemřela ještě před naším příjezdem mladá žena, bohužel už jsme jí nemohli pomoci. Naši zdravotníci měli v péči tři pacienty s podezřením na těžká zranění. Tato zranění byla bodno-řezného charakteru. Po ošetření jsme dva muže a jednu ženu transportovali na urgentní příjmy obou brněnských fakultních nemocnic,“ uvedla Bothová.