V obvodu Karviná vyhrál obhajující senátor Vícha

Senátorem ve volebním obvodu Karviná bude opět Petr Vícha (SOCDEM), který hned v prvním kole získal 58,33 procenta hlasů. Z pěti senátorů, kteří prošli do horní komory hned v prvním kole, získal právě on nejvyšší procentní podíl. V karvinském obvodu se pak na druhém místě umístil náměstek havířovského primátora Bohuslav Niemiec (KDU-ČSL), který získal přes devatenáct procent hlasů. Voleb se zúčastnilo 26,04 procenta voličů, přičemž o hlasy tamních voličů usilovalo pět kandidátů.

Vícha po vítězství řekl, že jeho výsledek ve volbách do Senátu je poslední věc, která by ho v současné době zajímala. Bohumín na Karvinsku, kde je Vícha tři desítky let starostou, totiž patří k záplavami nejpostiženějším městům. Město bylo řadu dní bez proudu, problémy jsou stále s teplem i teplou vodou.

Zdroj: ČSÚ, ČT24

Dodal však, že je rád, že lidé ocenili jeho dlouhodobou práci. „Věřte mi, že to ale pro nás v této chvíli není prioritou,“ dodal.

Vícha v roce 2018 zvítězil, když ve druhém kole získal 72,06 procenta hlasů. Druhá tehdy skončila Milada Halíková, která kandidovala za KSČM.