Kriminalisté vyšetřují výbuch propan-butanu na Brněnsku jako pokus o vraždu

Úterní výbuch propan-butanu v Moravských Knínicích na Brněnsku vyšetřují kriminalisté jako pokus o vraždu. Uvedl to mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb. Vážně zraněni byli muž a žena. Muž na následky zranění zemřel, uvedly s odvoláním na starostu obce server iDNES.cz a televize Nova.

„Na základě provedeného šetření a ohledání místa činu případ převzali krajští kriminalisté pro podezření ze zvlášť závažného trestného činu vraždy ve stadiu pokusu. Čin byl pravděpodobně motivován dlouhodobými partnerskými spory,“ přiblížil Šváb.

Propan-butanová lahev nebo lahve v průjezdu rodinného domu v Moravských Knínicích vybuchly v úterý dopoledne. Záchranáři na místě ošetřili muže a ženu, kteří utrpěli vážná zranění, a v kritickém stavu je odvezli do brněnské fakultní nemocnice.

Senior na následky zranění zemřel, uvedla televize Nova s odvoláním na vyjádření starosty obce Jiřího Hanáka (Sdružení občanů Moravských Knínic). Serveru iDNES řekl, že muž ve věku 74 či 75 let zemřel v úterý.

Další informace o tom, co se na místě stalo, policisté nezveřejnili. „Jedná se o probíhající vyšetřování, proto nelze uvést žádné další podrobnosti,“ doplnil Šváb. Výbuch se obešel bez následného požáru, předběžný odhad škody je osm set tisíc korun.