Hasiči v Moravském Krumlově likvidovali požár desítek autovraků na vrakovišti

Hasiči v Moravském Krumlově na Znojemsku asi pět a půl hodiny zasahovali u požáru několika desítek autovraků na vrakovišti. Vyhlášený byl druhý stupeň požárního poplachu. Výše škody a příčina požáru zůstávají v šetření. Prvotní informace byla o pěti hořících vozech. Zraněn nikdo nebyl.

Hořelo v ulici U nádraží, oznámení požáru hasiči přijali kolem desáté hodiny dopoledne. Mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška uvedl, že druhý stupeň hasiči vyhlašovali z toho důvodu, aby měli v místě zásahu dostatek vody.

„Hořelo několik desítek autovraků na hromadě, a to už slisované,“ řekl mluvčí hasičů Filip Venclovský. Oheň hasiči dostali pod kontrolu asi za hodinu a půl od oznámení, následně požár dohašovali. K likvidaci požáru využili pěnu, zapojena byla podle Mikošky i výšková technika. Na manipulaci s vraky nasadili bagry. Požár hasiči zcela zlikvidovali kolem půl čtvrté.

Druhý stupeň požárního poplachu znamená, že se zásahu účastní do deseti hasičských jednotek. Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně, nejzávažnější je čtvrtý, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.