Hašek pozastavil členství v ČSSD. Chce se věnovat advokacii, řekl serveru Seznam Zprávy

Bývalý hejtman a poslanec Michal Hašek v rozhovoru pro server Seznam Zprávy uvedl, že přerušil své členství v ČSSD. Chce se prý věnovat své advokátní kanceláři a od politiky si dát pauzu.

Michal Hašek oznámil svůj záměr spolustraníkům ve svém domovském okrese Brno-venkov před Velikonocemi. „O přerušení členství jsem požádal z profesních důvodů. Od 1. ledna jsem samostatným advokátem a pracuji na projektech, kdy jsem ze strany klientů akceptoval požadavek, abych utlumil své politické aktivity,“ řekl Hašek pro Seznam Zprávy. 

Pozastavení členství někdejšímu hejtmanovi umožňuje případný návrat. Pokud by si odchod rozmyslel, stačí napsat na stranický sekretariát dopis, že se vrací. „Neříkám sbohem, pouze na shledanou. Ale nepočítám s tím, že bych v příštích letech aktivně zasahoval do dění v ČSSD nebo za ni kandidoval,“ dodal.

Hašek nemůže jako člen s pozastaveným členstvím bez svolení strany kandidovat za jinou stranu. Pokud by to udělal, přišel by o členství automaticky.

Hašek se netají tím, že s kroky současného vedení Lidového domu nesouhlasí. Při poslední volbě předsedy strany volil proti Michalu Šmardovi. Podle něj nechává ležet na ulici hlasy lidí, kteří reálně chudnou a bojí se budoucnosti.

„A místo organizace veřejných demonstrací a práce mezi lidmi se nové vedení pere s vlastní členskou základnou ohledně prodeje majetku ČSSD,“ řekl Hašek. Svůj krok prý nekonzultoval ani s prezidentem Milošem Zeman, ani s předsedou strany Šmardou. „Je to čistě mé osobní rozhodnutí,“ dodal.