Dodávka na Rakovnicku se zřítila z rozestavěného mostu, dva lidé zemřeli

U Krupé na Rakovnicku ráno po pádu dodávky z rozestavěného mostu zemřeli dva lidé, další dva utrpěli vážná zranění, záchranáři je transportovali do pražských nemocnic. Dodávka se stavebními dělníky dostala smyk a zřítila se z patnácti metrů. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, uvedla krajská policejní mluvčí Michaela Richterová.

Událost se stala kolem 7:45. „K neštěstí došlo na mostě, kde se dělají stavební práce, na mostě se pohybují pouze dělníci a vozidla stavebních firem, dodávka stavební firmy se čtyřmi lidmi měla jet provést nějaké stavební práce. Dostali smyk a zřítili se dolů z výšky patnácti metrů, na místě byli dva mrtví a dva těžce zranění,“ řekla Richterová. U zemřelých kriminalisté nařídili soudní pitvu. Podle mluvčí se jednalo o cizince.

Další dva utrpěli těžká mnohočetná poranění, informovala mluvčí záchranné služby Monika Nováková. „U jednoho pacienta měl lékař podezření na krvácení do břicha, dále podezření na zlomeninu pánve a horní končetiny,“ doplnila.

Neštěstí se stalo na mostě přes Krupou na silnici I/6 u nádraží. „Jde o staveništní úsek dálnice D6,“ přiblížila Richterová. U Krupé buduje Ředitelství silnic a dálnic další úsek dálnice od roku 2022, hotový by měl být letos. Součástí více než šestikilometrového úseku je mimoúrovňová křižovatka a několik mostů.

Smlouvu na stavební práce u Krupé má ŘSD uzavřenou se společností Metrostav Infrastucture. „Nejednalo se o zaměstnance naší firmy, šlo o nehodu subdodavatelské společnosti, která na stavbě pracuje. Situace nás každopádně zasáhla a vyjadřujeme upřímnou soustrast pozůstalým,“ uvedl mluvčí Metrostav Infrastucture Michal Jurman.

Policisté ráno a dopoledne v kraji řešili kvůli namrzlým silnicím větší množství dopravních nehod. Většina kolizí se obešla bez zranění nebo s lehčími zraněními.