Další problémy na Barrandovském mostě. Silničáři tam změnili řazení jízdních pruhů

Změny v dopravě na Barrandovském mostě (zdroj: ČT24)

Průjezd přes rekonstruovaný Barrandovský most v Praze se od čtvrtka ještě více zkomplikoval. Silničáři kvůli dalšímu postupu prací změnili řazení jízdních pruhů, což ráno řadu lidí za volantem zmátlo. Do správného pruhu tak často přejížděli na poslední chvíli.  Druhá etapa oprav nejvytíženějšího mostu v hlavním městě má skončit za tři týdny.

Změna v řazení do pruhů na Barrandovském mostě se může zdát jako malá, spoustu řidičů ale překvapila na poslední chvíli. Stavbaři ale pokročili s pracemi a nyní se potřebují s frézou přesunout jinam. 

„V tuto chvíli máme připraveny mostní závěry, je položena hydroizolace, poté se budou realizovat finální povrchy – to znamená ložná i obrusná vrstva. Právě připravujeme napojení mostu,“ popsala probíhající práce mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.  

Most se má otevřít 3. září

Jenže právě kvůli úpravě jízdních pruhů vznikaly hned v ranní špičce přímo na mostě nebezpečné situace, kdy kamiony i auta narychlo přejížděly přes plnou čáru. „To je přesně ta chyba, kterou řidiči dělají, nesledují značení,“ komentovala Lišková. Problémy jsou pak ještě větší v případě, že na silnici dojde k nehodě.

Druhá etapa oprav Barrandovského mostu se už chýlí ke konci. Stavbaři by odsud měli odejít 3. září, tedy podobně jako loni. Tehdy se ale nakonec opravy kvůli komplikacím o více než měsíc prodloužily. Naopak ty letošní by se podle vedení Prahy měly stihnout v termínu.