V týdnu bude zataženo. Teploty se vyšplhají k 25 stupňům

Tento týden bude v Česku převážně oblačno až zataženo s deštěm či přeháňkami. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat kolem pětadvaceti stupňů Celsia, výjimečně ale mohou na jihu Moravy vystoupat na 27 stupňů. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Mimořádně chladná bude sobota, kdy se zřejmě denní teploty nedostanou ani na dvacet stupňů.

Předpovědi pro celý týden odpovídalo i pondělní počasí. Největší oblačnost během dne přecházela podle dat ČHMÚ přes sever Česka. Naopak na jihu bylo slunečněji a tepleji, a to především na jižní Moravě. Ve Strážnici na Hodonínsku se k 16. hodině teplota dostala na 27 stupňů.

V úterý se už obloha více zatáhne a ochladí se. Bude také pršet a ojediněle se vyskytnou i bouřky. Nejvyšší teploty nepřesáhnou většinou 20 až 24 stupňů, na západě země bude dokonce jen kolem 18 stupňů Celsia.

Ve středu se krátce oteplí

Ve středu se pak krátce oteplí, ačkoli bude dále pršet a ojediněle se mohou objevit bouřky. Podobně jako v pondělí by mohlo být na jihu Moravy až 27 stupňů Celsia a ve zbytku Česka bude 21 až 25 stupňů. Jen na západě bude nadále teplota nízko, opět kolem 18 stupňů.

Od čtvrtka se bude zase ochlazovat a do konce týdne bude zataženo s deštěm i bouřkami. V celé zemi bude ve čtvrtek i pátek 19 až 23 stupňů, jen při zmenšené oblačnosti se oteplí až na 25 stupňů. V sobotu se dokonce nejvyšší denní teploty propadnou na pouze 15 až 19 stupňů Celsia. V neděli se mírně oteplí na 18 až 23 stupňů.

Po nejbližší čtyři týdny, do 27. srpna, budou teploty pod dlouhodobým průměrem pro toto období nebo na úrovni průměru. Zvláště tento týden bude chladnější, než bývá obvyklé, vyplývá z měsíčního výhledu počasí ČHMÚ. Následující tři týdny budou teplotně podprůměrné až průměrné s nočními teplotami v průměru za celý týden kolem 11 stupňů a nejvyššími denními kolem 23 stupňů. Objemy srážek budou naopak v příštích týdnech až slabě nadprůměrné.