O víkendu bude proměnlivé počasí, v sobotu ráno hrozí přízemní mrazíky

Počasí o víkendu bude proměnlivé, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Denní teploty mohou vystoupat ještě k patnácti stupňům Celsia, v sobotu ráno ale hrozí přízemní mrazíky.

Před víkendem počasí ovlivní zvlněná studená fronta od západu, za kterou do Česka bude proudit studený vzduch od severozápadu. V pátek by mělo zejména na jihozápadě pršet, později odpoledne a večer mohou srážky ustávat. Denní teploty se podle předpovědi budou pohybovat mezi devíti a třinácti stupni, na Moravě se očekává až šestnáct stupňů.

V sobotu by mělo být nejprve jasno až polojasno, odpoledne a večer ale má od západu přibývat oblačnosti a ojediněle může zapršet. Noční teploty klesnou nejspíš na pět až jeden stupeň, v údolích může být i stupeň pod nulou. Zejména v Čechách meteorologové předpovídají četné přízemní mrazíky. Přes den očekávají jedenáct až patnáct stupňů.

Nedělní ráno by mělo být teplejší s hodnotami mezi třemi a sedmi stupni. Na obloze bude nejspíš oblačno až zataženo, od západu opět může místy pršet. Teploměr přes den ukáže zřejmě dvanáct až šestnáct stupňů. Podobné počasí by mělo pokračovat i na začátku příštího týdne.

Předpověď počasí (zdroj: ČT24)