Plnohodnotný teletext má už i ČT24

Praha - Česká televize ještě více posiluje své dominantní postavení na teletextovém trhu v České republice. Zpravodajský program ČT24 má od 1. února 2010 svou vlastní plnohodnotnou teletextovou službu. Obsah nového teletextu ČT24 je prakticky shodný s teletextem Expres na ČT2. Obsahuje přibližně 300 stránek nejčastěji vyhledávaných tematických okruhů.

Najdete zde zejména zprávy z domova a zahraničí, sportovní zpravodajství včetně průběžného výsledkového přehledu pro sázkaře, aktuální počasí v České republice a průběžně aktualizované stránky s programovou nabídkou České televize. „Nejrychlejší český teletext Expres na ČT2 i teletext ČT24 jsou navíc od 1. 2. 2010 rozšířené o rubriky Z tisku a Zajímavosti,“ dodal vedoucí teletextu ČT Jan Zeman.

Česká televize nabízí divákům stále aktualizovanou teletextovou službu po celých čtyřiadvacet hodin, 365 dní v roce včetně víkendů a svátků na všech čtyřech svých programech.

Teletexty ČT jsou dlouhodobě nejsledovanějšími na trhu v České republice. Své dominantní postavení každým rokem upevňují. V roce 2009 dosáhl celkový roční podíl teletextů ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 již 67 %. Zájem diváků o tento praktický a snadno dostupný zdroj informací výrazněji neklesá ani v době digitálních doplňkových služeb a internetu.