Úhoři mají nabito, Vladimír Michálek je vysílá do akce a do kin

Film Úhoři mají nabito jde do kin (zdroj: ČT24)

Uniformu nosí z nudy, svoje akce ale berou smrtelně vážně. Robert, Arny, Karlos, Dave a Komár jsou členové týmu, který do akce a od 21. února i do kin poslal režisér Vladimír Michálek. Ve snímku Úhoři mají nabito si ve volných chvílích hrají na Útvar rychlého nasazení. V hlavních rolích černé komedie koprodukované Českou televizí se objeví bratři Hádkové, Jiří Vyorálek či Oldřich Kaiser.

Přestárlý rocker Robert je přes den majitel bezpečnostní agentury, v noci ale šéf fiktivního elitního ozbrojeného útvaru. Pod jeho velením podnikají náročné operace i majitel posilovny, provozovatel hospody, prodavač kol a vlastník půjčovny lodiček.

Cílem je útěk ze všedního života.  Falešná URNA zvládá zásahy přesně, přesto se hra na hraně zákona nakonec zvrtne – když se „zásahovka“ přimotá do akce někoho jiného.

Úhoři mají nabito nejen ostrými, ale také ironií a humorem. „Film je o nesmyslném pocitu ohrožení, který bohužel mnoho lidí v této zemi cítí, takže vytvářejí různé domobrany a bojové skupiny. Chystají se na něco, o čem mají pocit, že přijde: že ubrání hranice, že ubrání ty svoje malé statky. Tohle je můj ironický pohled na tohle snažení,“ shrnul režisér Vladimír Michálek vzkaz, který by rád divákům snímkem předal. 

Trailer: Úhoři mají nabito (zdroj: Falcon)

Scenárista Petr Pýcha popsal partu falešných ostrých hochů jako „kombinaci zastydlého puberťáctví, podivného idealismu a osobní frustrace“.

Na plátně se s tím vším musí vyrovnat Oldřich Kaiser, bratři Kryštof a Matěj Hádkové, Jiří Vyorálek a Patrik Holubář. Do života se jim připlete také Matěj Ruppert a Anna Kameníková.