StarDance na plátnech boxera Osičky pomůže dětské onkologii v Motole

Události: StarDance v obrazech boxera Osičky (zdroj: ČT24)

StarDance – jeden z nejoblíbenějších pořadů České televize – se stal tématem výtvarného cyklu. Boxer Rostislav Osička převedl své zážitky z účinkování v loňské sedmé řadě na tři desítky pláten. Svá díla chce nyní prodat a peníze poslat dětské onkologii pražské nemocnice v Motole.

Loni v létě se mistr boxu Rostislav Osička nepotil v ringu, ale v taneční zkušebně. Po roce teď dokončuje sérii obrazů, v nichž se vrací ke svému účinkování ve známé soutěži. Dosud maloval hlavně sportovce nebo krajinu.

„Napadlo mě to, když jsem poprvé vstoupil na parket a začal to tam mydlit. Jak to šlo, tak to šlo. A říkal jsem si, že to je dobrý nápad ten tanec namalovat. A udělal jsem první obraz – mě a Romanu Motlovou,“ vzpomíná s odstupem času boxer a výtvarník.

Postupně pak přibývaly další  obrazy – s herečkami Jitkou Schneiderovou a Marií Doležalovou i komikem Lukášem Pavláskem. Z loňských párů zbývá dokončit poslední dvojici Radoslav Banga – Tereza Bufková. Některé obrazy vznikaly přímo v boxerském klubu.

Aktivnímu tancování Rosťa Osička po soutěži nepropadl – rád se ale na tanec podívá. Obrazy ze StarDance uvidí veřejnost poprvé 13. října, a to v galerii staré radnice Prahy 9. V té době se už o přízeň diváků bude v osmé řadě ucházet nových deset tanečních párů.