Parbleu! Bratři Formani vypustili do Areny divadlo a nový cirkus

Potřetí přivezlo Divadlo bratří Formanů do Prahy výběr ze současného divadla, nového cirkusu, hudby a audiovizuální tvorby. Do 26. června zvou diváky na festival Arena. Své představení i inscenace zahraničních souborů hrají u železničního mostu na smíchovské náplavce, kde také kotví jejich loď Tajemství.

Třetí ročník zahájila světová předpremiéra představení Parbleu! neboli Na mou duši od francouzského souboru Atelier Lefeuvre & André, průkopníků nového cirkusu. Z Francie přijel také Circus Trottola se show Campana. Poprvé se v Praze zastaví belgický Circus Ronaldo s představením o jídle La Cucina dell'Arte (Kuchyňské umění).

Ze své tvorby něco přidá i pořádající Divadlo bratří Formanů: rodinné inscenace Aladin a Šťastný princ. „Aladin je starší představení, loutkové a výpravné. Šťastný princ je nové představení, které brácha udělal v kladenském divadle. Adaptujeme ho pro loď Tajemství, ale není naše ambice hrát tady naše představení, i když jsem rád, že můžeme lidi pozvat i na naše věci,“ uvedl k programu Petr Forman. 

Na festivalu se představí také mladí umělci z DAMU. Doprovodné akce nabízí dílny, výstupy účinkujících ve festivalovém areálu či koncerty na vodě i na souši. 

Petr Forman provádí festivalovým areálem (zdroj: ČT24)