Na festival Rock for People připraví tvrdá zima

Další ročník festivalu Rock for People se uskuteční až v červnu příštího roku, organizátoři ale fanouškům zkracují čekání sérií koncertů převážně americké tvrdé muziky. Pod hlavičkou Rock for People Concerts v pražských klubech zahrají kapely Queensrÿche, Attila, Eskimo Callboy, Stray from the Path a Gwar, kteří vystoupí také ve Zlíně.

Americká heavymetalová ikona Queensrÿche představí 20. listopadu v Rock Café album The Verdict. Ze zámoří dorazí i vyznavači moderního deathcore, kapela Attila. Uskupení z Atlanty zavedlo do Evropy turné k albu Villain. Kombinací tvrdé muziky a nevhodného humoru potěší poslední listopadový den i publikum v MeetFactory.

V tomto pražském prostoru zahrají také hardcoroví Stray From The Path. Naléhavá sdělení tu do světa vykřičí zpěvák Andrew „Drew York“ Dijorio 21. prosince. Do třetice všeho metalového zavítá do MeetFactory 9. prosince thrashmetalová parta Gwar, které nejsou cizí hororové kostýmy a bizarní show.  Koncertem, jenž se prý vymyká všemu, co posluchači dosud viděli, hodlá šokovat o den později i ve zlínském Masters of Rock Café.

V trochu šílených kouscích, třeba crowd surfingu, si libují i Eskimo Callboy, kteří doplňují pětici amerického koncertního nadělení. Německý „boy band“ se pohybuje mezi metalcorem a elektronikou a libuje si při živém hraní v trochu šílených kouscích, třeba crowd surfingu. Sama kapela svůj styl nazývá „porno metalem“.  V Praze se představí 3. prosince, jen měsíc po vydání novinky Rehab.

Attila
Zdroj: Rock for People

Festival Rock for People se uskuteční v červnu v Hradci Králové. Prvním oznámeným headlinerem je kapela Green Day, kvůli strefení se do jejího turné museli organizátoři konání letošního ročníku posunout na dřívější termín. Prozradili už také, že cestu do Česka najdou v létě i Fall Out Boy a Weezer.