Klip týdne: NF se v novince vrací v čase

S novým videoklipem se zpět v čase vrací americký rapper NF. Singl Time je již třetí skladbou z posledního alba The Search, jež vyšlo koncem června.

Osmadvacetiletý rapper z amerického Michiganu, který bývá často přirovnáván ke svému kolegovi Logicovi nebo Eminemovi, je znám svými srdceryvnými texty o těžkých životných situacích, kterými si prochází každý z nás. 

Nejinak je tomu i v novince Time. V té mladý zpěvák ukazuje posluchačům a divákům, jak čas ovlivňuje naše vztahy. Video začíná rozchodem páru, ukazujíc dívku, která se sbalenými taškami vybíhá z domu a nasedá do auta, následovaná svým přítelem. V tu chvíli se video přepne a začne běžet pozpátku.

Ve zpětné časové ose tak divák vidí vše, co předcházelo krachu vztahu ústřední dvojice – od převíjení prvních okamžiků, které tento pár sdílel, společného stěhování do svého nového domova až k prvnímu setkání. To vše doplněno textem, který přesně a dokonale vystihuje emoce, jimiž si dvojice prochází. 

„Dokonce i kdybychom se dnes v noci oba zhroutili a ty řekneš, že mě nenávidíš, a půjdem do postele naštvaný, vím, že všechno bude v pořádku. Budu tady čekat. Slibuji, že se změním. Jen potřebuji… trochu času, abych ti ukázal, že jsem toho hoden.“

Režie videoklipu se ujala dvojice Patrick Tohill & Nathan Feuerstein, která se zároveň podepsala pod produkci a má na triku i předchozí interpretův videoklip ke skladbě Outcast z roku 2017, který od svého uvedení na platformě YouTube posbíral úctyhodných 35,5 milionu zhlédnutí. 

Zároveň s novým albem se NF chystá na turné, jehož americká část odstartuje na podzim, a to konkrétně 12. září v Pittsburghu, a bude ukončena 26. října v kalifornském San Jose.

Nathan John Feuerstein (*30. března, 1991), známější pod pseudonymem NF, je americký rapper, umělec a textař pohybující se hlavně v okolí hip hopu. Hudbě se věnuje od roku 2010 a první album vydal týž rok. Průlomovým se mu stal rok 2014, kdy pod záštitou Capitol Christian Music Group (Capitol CMG) vydal projekt několika songů s označením NF (EP), který se dokázal dostat do Billboard hitparády. Vydal celkem 4 studiová alba: Mansion v roce 2015, v roce 2016 Therapy Session, 6. října 2017 Perception a 26. června roku 2019 vydal zatím své poslední album The Search.
Nathan NF Feuerstein se narodil v Gladwinu ve státě Michigan. V dětství se jeho rodiče rozvedli a výchovu syna dostal na starosti otec. Přítel jeho matky ho fyzicky týral a matka později v roce 2009 spáchala sebevraždu, když se předávkovala. Tyto události ho vedly k napsání songu „How Could You Leave Us“, který jí věnoval. V roce 2009 úspěšně dokončil studium na Gladwinské střední škole, kde v průběhu studiíí byl součástí školního basketbalového mužstva. NF odstartoval svou kariéru, když se zúčastnil „Fine Arts Festivalu“. Dne 1. září 2018 si vzal svou dlouholetou přítelkyni Bridgette Doremus.
Kvůli příslušnosti k CMG se jeho hudbě říká křesťanský rap. Samotný rapper s tím úplně nesouhlasí, jeho styl je přirovnáván spíše k Eminemovi nebo Logicovi.

Diskografie:
Mansion (2015)
Therapy Session (2016)
Perception (2017)
The Search (2019)

Zdroj: Wikipedia

NF
Zdroj: ČT24/Wikipedia