Anna K. rozváží předvánoční Světlo

Anna K. zahajuje předvánoční turné (zdroj: ČT24)

Zpěvačka Anna K. zahajuje předvánoční turné. Do českých a moravských divadel doveze Světlo. Nejen skladby ze své loňské desky odehraje v akustickém provedení. Navíc vydává také „bestofku“ – největší hity.

Když si před pár lety Anna K. poprvé vyzkoušela akustickou polohu, tvrdila, že se k jejím písním nehodí. Pop-rocková zpěvačka si za zády nechala celou kapelu, jen ubrali na hlasitosti. „Mělo to velký úspěch, navíc nás nové a jiné aranže, který udělal jeden americký kamarád, bavily, takže jsme se k tomu vrátili,“ uvedla k aktuální šňůře zpěvačka. 

Šestičlennou kapelu na polovině koncertů doplní dětské pěvecké sbory. V Praze Kühnův, v krajích pak lokální. Akustické verze písniček ozvláštní i nástroje, které zpěvačka s kapelou běžně nepoužívá. Kytarista Roman Helcl vystřídá hned několik nástrojů. „Kvůli písničce Večírek za koncem se naučil na banjo, naučil se také na mandolínu,“ upřesnila Anna K. 

První zastávkou jsou 7. listopadu Hranice na Moravě, závěrečný koncert uslyší publikum 22. prosince v pražském Divadle Hybernia. Své fanoušky kromě turné potěší zpěvačka také výběrovým albem, na němž rekapituluje nejlepší skladby za čtvrt století její hudební kariéry. Vychází 9. listopadu.