Tramvaje na ostravské jednokolejce jezdí podle nového jízdního řádu

Ostrava - Tramvaje na ostravské lince číslo 5, kde se před časem na jednokolejném úseku stala tragická nehoda, od dnešního dne jezdí podle nového jízdního řádu. Spoje se totiž po zavedení bezpečnostních opatření po tragické nehodě pravidelně zpožďovaly, uvedl mluvčí dopravního podniku Miroslav Albrecht.

„Jde pouze o minutové změny. Po týdenním provozu jsme vysledovali, že se prodloužila jízdní doba. Tramvaje se začaly opožďovat, a proto jsme reagovali úpravou jízdního řádu,“ vysvětlil. Dodal, že za prodloužení jízdní doby může především povinnost řidičů zatelefonovat vždy před vjezdem na jednokolejný úsek mezi zastávkami Vřesinská a Zátiší dispečerovi a vyžádat si souhlas s další jízdou.

Provoz na trati se ale podle Albrechta jinak nemění. „Počet jednotlivých spojů zůstává stejný,“ vysvětlil.

Nehoda se na jednokolejce stala 11. dubna. Čtyřiadvacetiletý řidič jedné ze souprav vjel na trať a nepočkal na křížení s protijedoucí tramvají. Bilance nehody byla tragická. Tři mrtví, 14 těžce zraněných a desítky lehce. Policie řidiče, který minulý týden během výslechu připustil, že udělal chybu, obvinila z obecného ohrožení. Kriminalisté prošetřují i postup vedení dopravního podniku.