Při střelbě v pražských Strašnicích zemřel člověk. Útočník pak zřejmě spáchal sebevraždu

Policie zasahovala v Praze ve Strašnicích. V jednom domu se střílelo, zemřel člověk. Střelec se nejprve zabarikádoval uvnitř domu, policisté pak ale podezřelého našli mrtvého. Zřejmě spáchal sebevraždu, uvedli na Twitteru. Dva lidé byli v péči záchranářů, ale bez zranění, řekla ČTK mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

„Zásahová jednotka provedla zákrok, po vstupu do místnosti byl muž podezřelý ze střelby nalezen mrtev. S největší pravděpodobností spáchal sebevraždu,“ napsali policisté na Twitter. „Na místě jsou dva mrtví, útočník a jeho oběť,“ doplnili. Možným motivem byly podle policistů sousedské spory.

V péči zdravotníků byli dva další lidé, zranění ale neměli. Dvaapadesátiletou ženu s akutní stresovou reakcí lékaři vyšetřili, její stav nevyžadoval převoz do nemocnice. Osmadevadesátiletý muž byl preventivně převezen do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Policisté zůstávají dále na místě, zákrok ale skončil. Kromě zásahové jednotky dorazil také vyjednavač, situaci monitoroval i policejní vrtulník.