Policisté viní dva muže z krádeže trezoru z hotelu Olympik

Praha - Krádež trezoru v pražském hotelu Olympik už má své obviněné, policisté koncem dubna navrhli postavit před soud dva muže, kteří měli ukrást akcie za zhruba 250 milionů korun a další asi milion v hotovosti. Státní zástupkyně zatím o návrhu nerozhodla. Pokud soud muže uzná vinnými, hrozí jim až 12 let vězení.

Podle informací od lidí z hotelu ukradli trezor dva muži, kteří ho prý z budovy vynesli v dece nebo prostěradle. Prvního muže policie obvinila v polovině loňského října. Zadržela jej již krátce po činu, v den krádeže se podle personálu hotelu bezdůvodně pohyboval po budově.     

Obviněný mladík byl podle ředitele hotelu Vlastislava Šose v místě velmi dobře znám. Personál ho prý již dříve dvakrát zadržel a vykázal z budovy, protože se ve večerních hodinách či o víkendu pohyboval v prostorách, kde neměl co dělat.   

Druhého muže policie vypátrala zhruba o měsíc později. Podle dřívějších informací tehdy policisty oslovil člověk, který prý měl u sebe akcie z trezoru. Na základě informací, které jim řekl, pak začali hledat druhého podezřelého. Když jej vypátrali, pokoušel se podle policie utéct, ale neúspěšně.