Policisté uzavřeli prošetřování údajného sexuálního obtěžování ze strany Wollnera, trestný čin se nestal

Kriminalisté uzavřeli prošetřování údajného sexuálního obtěžování ze strany bývalého redaktora České televize Marka Wollnera. Podle policie se nejedná o podezření z jakéhokoliv trestného činu nebo přestupku. České televizi to sdělil mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

„Kriminalisté tuto věc prošetřili a dospěli k závěru, že se nejedná o podezření z jakéhokoliv trestného činu nebo přestupku. Věc proto uložili ad acta,“ řekl Daněk.

Podnět k prošetření údajného sexuálního obtěžování a šikany ze strany bývalého šéfredaktora publicistiky Marka Wollnera podala loni v listopadu generálnímu řediteli České televize Petrovi Dvořákovi zaměstnankyně ČT. Generální ředitel poté vytvořil interní vyšetřovací komisi složenou z odborníků na právo, personalistiku a řešení stížností, která vyslechla tři desítky zaměstnanců a externích spolupracovníků. Podle závěrů komise se trestný čin nestal. Pražská policie se pak případem začala zabývat v lednu.

Wollner nařčení od začátku odmítal, do prošetření stížnosti se nepodílel na moderování a přípravě pořadu Reportéři ČT. Od března nastoupil jako editor do týdeníku Fórum. Vedením redakce publicistiky ČT byl pověřený kreativní producent publicistiky Jiří Vondráček.