Policie obvinila v kauze webu Sex.cz osm lidí z kuplířství

V souvislosti s provozováním desítek webů inzerujících poskytování sexuálních služeb obvinila policie osm lidí a jednu firmu z kuplířství a účasti na organizované zločinecké skupině. Na webu Národní centrály proti organizovanému zločinu o tom informoval její mluvčí Jaroslav Ibehej.

Kriminalisté podle Ibeheje jako výnos z trestné činnosti zajistili majetek za zhruba 63 milionů korun. Jednalo se zejména o nemovitosti, slitky zlata, finanční prostředky na bankovních účtech i v hotovosti a motorové vozidlo.

Obviněným hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let. Na jednu obviněnou osobu podala dozorující státní zástupkyně návrh na vzetí do vazby, soud ale rozhodl, že má být ze zadržení propuštěna na základě nahrazení vazby slibem.

Kriminalisté znepřístupnili více než čtyři desítky inzertních webů, na kterých se nabízely sexuální služby. Případ se týká mimo jiné serveru Sex.cz. Název firmy ani jména obviněných policie nezveřejnila. Lidové noviny ve středu uvedly, že obviněný je podnikatel Andrej Anastasov a jeho sedm spolupracovníků.

Národní centrála proti organizovanému zločinu se případem s krycím názvem Markýz zabývala od května roku 2022. Úkony trestního řízení provozovala na celém území České republiky, zejména v Praze a ve Středočeském kraji.