Počasí v týdnu zakolísá mezi podzimem a létem, teploty mají létat od 9 po 25 stupňů

Skoky z podzimu do léta a zase zpět připravuje na nový týden počasí. Nejvyšší denní teploty se budou v týdnu pohybovat mezi 9 a 25 stupni Celsia, dny budou střídavě deštivé a jasné. Nejteplejším dnem týdne by měla být středa, ale poměrně teplý bude zřejmě i víkend. V dlouhodobém výhledu meteorologové očekávají, že nadcházející čtyři týdny budou teplotně i srážkově průměrné.

V pondělí bylo zataženo až oblačno, na většině území se vyskytl občasný déšť nebo mrholení. Nejvyšší teploty se většinou držely výrazně pod 20 stupni Celsia. V úterý už by se mohla odpolední maxima dostat na 20 stupňů a nejteplejším dnem tohoto týdne bude podle předpovědi středa s nejvyššími teplotami kolem letních 25 stupňů Celsia. Ve druhé polovině týdne se opět nejspíš mírně ochladí, nejvyšší odpolední teploty se ale mají držet v blízkosti 20 stupňů.

„Je to tím, že přes nás prochází frontální rozhraní. Odděluje studenější vzduch na severovýchodě od teplejšího na jihozápadě Evropy,“ ozřejmila meteoroložka ČT Jarina Sochorová.

Středa bude polojasná, i když ráno by mohly slunce překrýt mlhy, a také takřka letní. Během dne vystoupají teploty na 21 až 25 stupňů. V dalších dnech se opět objeví déšť či mrholení a poněkud se ochladí, nejvyšší teploty se ale udrží na hodnotách kolem 20 stupňů. V sobotu by mohly teploměry opět ukazovat teploty blízké letním 25. 

Meteorologové očekávají, že celkově bude tento týden ještě teplotně nadprůměrný. Poté ale mají teploty klesnout k normálu. Příští týden už by se průměr nejvyšších denních teplot měl pohybovat kolem 14 stupňů Celsia, v týdnech od 23. října do 5. listopadu to má být kolem 11 stupňů. Průměrné nejnižší noční teploty pak na konci období zřejmě klesnou ke třem stupňům Celsia.