Na Olomoucku narazil linkový autobus do stromu, zranilo se jedenáct lidí

Zprávy v 17:00: Na Olomoucku havaroval linkový autobus (zdroj: ČT24)

Jedenáct lidí se v pátek odpoledne zranilo při havárii linkového autobusu, který u obce Hraničné Petrovice na Olomoucku narazil do stromu. Při nehodě se zranil řidič i všech deset cestujících. Žádný ze zraněných nebyl podle záchranářů v ohrožení života. Silnice byla několik hodin uzavřena, večer byl provoz obnoven.

Linkový autobus havaroval krátce před 15:00. „Linkový autobus sjel z cesty a narazil do stromu. Řidič zůstal zaklíněný a hasiči ho museli vyprošťovat. V autobuse bylo také deset cestujících a všech deset je zraněno,“ oznámila mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou.

Na místo dorazili hasiči, záchranáři i policisté. Zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby. Šest zraněných bylo převezeno do Fakultní nemocnice Olomouc, čtyři do Nemocnice Šternberk a jeden pacient byl transportován do Fakultní nemocnice Ostrava-Poruba.

Nehoda u obce Hraničné Petrovice
Zdroj: Facebook/SDH Moravský Beroun JPO II

„U všech zraněných byl charakter poranění lehký až středně závažný. Jednalo se zejména o pohmožděniny, odřeniny a zlomeniny. Všichni poranění byli předáni ve stabilizovaném stavu a nikdo z účastníků nebyl v ohrožení života,“ uvedl mluvčí záchranné služby Pavel Lampa.

„Hasiči se v prvotní fázi soustředili na vyproštění zraněného řidiče a jeho transport do vrtulníku letecké záchranné služby. Jednotky dále ošetřovaly a transportovaly další zraněné osoby, spolupracovaly se zdravotnickou záchrannou službou a policií,“ uvedla mluvčí hasičů.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šternberku a dobrovolní hasiči z Hraničných Petrovic, Moravského Berouna a Domašova nad Bystřicí,“ informovala dále mluvčí Hacsiková.

Hasiči Olomouckého kraje zveřejnili video z místa nehody:

„Předběžná škoda byla odhadnuta na jeden milion korun,“ zjistil redaktor České televize Marek Vrlák.

Autobus havaroval těsně před Hraničnými Petrovicemi na silnici číslo 444, která vede z Těšíkova. Policisté na místě vyšetřovali okolnosti nehody a hasiči poté vyprostili havarovaný autobus.