Letadlo do New Yorku se kvůli poruše motoru muselo vrátit zpět do Prahy

Kvůli technickým problémům se dnes brzy odpoledne muselo na pražské letiště vrátit letadlo společnosti Delta Air Lines na lince z Prahy do New Yorku. Stroj, na jehož palubě bylo 209 cestujících, podle mluvčího letiště Michala Procházky bezpečně přistál. Z důvodu zásahu hasičů byla zhruba půl hodiny uzavřena hlavní vzletová a přistávací dráha. Tři lety proto musely být odkloněny. Nyní je letiště opět v běžném provozu.

Mluvčí pražských hasičů Daniel Fík sdělil, že vyjížděli k hlášenému černému kouři z motoru letadla na Letišti Václava Havla. „Letadlo již přistálo, nic nehoří. Letištní hasiči provádějí průzkum, my jsme v záloze,“ uvedl krátce po třinácté hodině mluvčí pražských hasičů Daniel Fík. Později dodal, že jednotky se vracejí na základny.

Letadlo na letišti přistálo krátce před třináctou hodinou, důvodem návratu byly podle mluvčího Letiště Praha Michala Procházky technické problémy. „Letadlo je po kontrole letištních hasičů přetahováno na parkovací stojánku. Vzhledem k zásahu byla přibližně třicet minut uzavřena hlavní vzletová a přistávací dráha 06/24. Došlo proto k odklonu několika letadel na okolní letiště. Nyní je letiště opět v běžném provozu,“ uvedl mluvčí o půl druhé odpoledne. „Cestující bezpečně opustili letadlo standardní cestou,“ dodal.

Letiště Praha za první pololetí letošního roku odbavilo 5,8 milionu cestujících, meziročně zhruba o 36 procent více. I přes meziroční růst letiště nevyrovnalo čísla z předcovidového roku 2019, kdy za půlrok odbavilo 7,8 milionu lidí.