Do poloviny týdne bude ještě pršet, na horách i sněžit. Pak se počasí zklidní a oteplí se

Déšť a na horách i sníh bude provázet první polovinu týdne. Od pátku se začne počasí poněkud zlepšovat. Teploty postupně vystoupají až ke dvaceti stupňům Celsia, ubude i srážek. Docela teplý víkend bude ale zřejmě prozatím vrcholem, po kterém přijde další ochlazení.

Počasí v novém týdnu bude mít již blíže k jarnímu než k zimnímu, i když na horách v polohách nad 900 metrů by mohlo ve středu přes den a ve čtvrtek dopoledne ještě zasněžit.

Většinou by ale měly nejvyšší teploty zůstat nad desítkou – zpravidla mezi 11 a 15 stupni Celsia, případně o stupeň méně. Výjimkou bude středa, kdy bude spíše mezi 7 a 11 stupni, i když na jihovýchodě Česka by mělo být i ve středu tepleji.

Počasí 18.–20. 4.
Zdroj: ČT24

Po deštích, které poznamenaly zejména uplynulý pátek a sobotu, přijdou hlavně v první polovině týdne další, i když už ne tak vydatné. Vzestupy hladin řek, které nastaly v uplynulých hodinách, se už ale neočekávají.

V pondělí očekávají meteorologové místy přeháňky, i když na horách by mohly být srážky četnější. Občasný déšť nebo přeháňky přijdou i v dalších dvou dnech, ubývat oblačnosti a srážek začne až ve čtvrtek odpoledne. Závěr týdne by měl být již vlídnější, obloha polojasná a dny čím dál teplejší. V neděli by mohly teploty vystoupat až na 21 stupňů.