TÉMA

Hazardní hry

Radnice Chrášťan vítá hazard, část místních popudila

Velký spor v malé obci se rozhořel kvůli hazardu. Kasina mají vyrůst ve středočeské obci Chrášťany u Prahy. Rozhodnutí radnice ale popudilo část místních. Nelíbí se jim mimo jiné to, že se obec domluvila s provozovateli kasin bez toho, aby věc nejdříve probrala s občany. Pondělní jednání zastupitelstva, které se kvůli velkému zájmu přesunulo do místního sportovního centra, přilákalo zhruba tři sta lidí.
15. 4. 2024Aktualizováno15. 4. 2024, 23:56|

Sněmovna by mohla začít projednávat úsporný balíček v červenci, řekl Benda. Opozice avizuje dlouhé jednání

Poslanecká sněmovna by mohla začít projednávat vládní balíček na konsolidaci veřejných financí v úterý 11. července. V pořadu Otázky Václava Moravce to řekl předseda poslaneckého klubu vládních občanských demokratů Marek Benda. Předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová i šéf poslaneckého klubu SPD Radim Fiala v pořadu avizovali dlouhé jednání poslanců, k obsahu návrhu jsou kritičtí.
25. 6. 2023Aktualizováno25. 6. 2023, 15:10|

Stát vybírá málo na daních z hazardu, v dozoru nad provozovateli kulhá za vývojem, tvrdí NKÚ

Stát podle Nejvyššího kontrolního úřadu nedokáže účinně dohlížet na hazard. Kontroloři zjistili, že ve čtyřletém období, na které se zaměřili, vzrostl objem přijatých sázek více než dvojnásobně, ale výběr daně z hazardu se zvýšil jen o necelou čtvrtinu. Ministerstvo financí přitom nerušilo základní povolení provozovatelům her, kteří opakovaně porušovali zákon. Problém je údajně i v tom, že se hazard rychle přesouvá na internet a stát na to nedokáže účinně reagovat. Ministerstvo financí reagovalo ujištěním, že právě dokončuje novelu zákona, která má dohled zefektivnit.
12. 6. 2023Aktualizováno12. 6. 2023, 12:01|

Britští konzervativci vyloučili poslance podezřelého z korupce

Britská vládní Konzervativní strana vyloučila ze svých parlamentních řad poslance Scotta Bentona kvůli podezření z korupce. Benton fingovaným investorům do hazardních her, ve skutečnosti ovšem investigativním novinářům listu The Times, nabídl protislužby za úplatu. Reportéři deníku pořídili z inkriminované schůzky video natočené skrytou kamerou a sekvence z něj zveřejnili ve středu večer.
6. 4. 2023|

Antimonopolní úřad uložil Praze za loterijní vyhlášku rekordní pokutu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) uložil Praze pokutu 2,679 milionu korun za chyby ve vyhlášce regulující hazardní hry na území města. Úřad o tom informoval v tiskové zprávě s tím, že rozhodnutí není pravomocné a hlavní město proti němu může podat rozklad. Vedení Prahy se bude záležitostí zabývat na pondělním jednání městské rady. Jde o zatím nejvyšší pokutu uloženou za chyby v loterijní vyhlášce.
21. 10. 2022|

Téměř půl milionu lidí v Česku hrozí závislost na digitálních technologiích

Podle odborných odhadů hrozí v Česku 445 tisícům lidí starších patnácti let závislost na mobilních telefonech, sociálních sítích či on-line hrách. Informuje o tom zpráva o digitálních závislostech za letošní rok, kterou v úterý schválila vládní rada pro koordinaci politiky v oblasti závislostí.
12. 7. 2022|