Policie pokračuje ve vyšetřování smrti dítěte při závodech trucků v Černuci

Policie pokračuje ve vyšetřování sobotní smrti dítěte při závodech nákladních aut v Černuci na Kladensku. Bude třeba vyslechnout vyšší počet svědků i zhlédnout případné záznamy, které bude mít policie k dispozici, požádá o pomoc i veřejnost. Bližší informace k okolnostem neštěstí nebudou policisté nyní zveřejňovat, řekla v neděli ČTK policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Dítě, jehož věk policie neupřesnila, zemřelo v sobotu odpoledne. Podle mluvčí záchranné služby Moniky Novákové utrpělo zranění neslučitelná se životem. V jaké části areálu, kde se konalo Mistrovství ČR nákladních vozidel v extrémním terénu, se tragédie stala, a zda byly prostory pro diváky vhodně a dostatečně zabezpečené, policie zjišťuje. „Budeme zadávat znalecké posudky,“ uvedla Schneeweissová. Areál si policisté v sobotu zadokumentovali i pomocí dronu.

Podle prvotních informací policie z místa dítě vběhlo na trať. Zda tomu tak skutečně bylo, určí až policejní vyšetřování. Závody, které měly pokračovat i v neděli, pořadatelé zrušili. Celé akce se v sobotu účastnilo zhruba 600 diváků.