Letošní opravy Barrandovského mostu chce správce stavby ukončit 10. října

Správce stavby navrhl Technické správě komunikací (TSK) termín ukončení letošních oprav Barrandovského mostu v Praze k 10. říjnu. Termín ale není definitivní, obě strany o něm stále jednají. Původně měly práce skončit 2. září. Kvůli vynuceným úpravám projektu bylo v létě dokončení oprav posunuto o 27 dní do 29. září, jde tak o druhé posunutí termínu.

Správce stavby, kterým je sdružením firem pod vedením IDS, Contract Managment a VIS, prověřil veškeré podklady a předložil návrh termínu ukončení stavebních prací, které omezují dopravu na Barrandovském mostě, do 10. října 2022. Tento termín zohledňuje fyzikální a další nepředvídané okolnosti na stavbě.

„TSK vidí i v tomto termínu rezervy a bude se správcem stavby dále jednat o jeho zkrácení,“ řekla po jednání mezi TSK, správcem stavby a stavební firmou Porr mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Definitivní termín by měl být znám v následujících dnech, kdy se k němu vyjádří stavebník a následně přednese závazné rozhodnutí správce stavby. Ten je zároveň jakýmsi mediátorem, tedy prostředníkem mezi TSK a stavební firmou. V případě nedodržení tohoto termínu uplatní TSK sankce vycházející ze znění smlouvy.

Barrandovský most z roku 1983 je součástí městského okruhu a dosud nebyl nikdy opravován. Denně ho přejede na 140 tisíc aut, což z něj dělá nejvytíženější komunikaci v Praze. Rekonstrukce stavby je rozložená do několika let a vždy potrvá jen část roku. Celkem vyjdou práce za celé období na 594,5 milionu korun.