Ve zlínských lázních skončila oprava padesátimetrového bazénu, otevře se za týden

V městských lázních ve Zlíně skončila oprava padesátimetrového bazénu. Ten byl pro veřejnost uzavřený od konce června. Otevření je naplánováno na čtvrtek 1. září, informoval Lubomír Matoušek, ředitel společnosti Steza, která zajišťuje provoz městských bazénů. Oprava „padesátky“ stála více než čtyři miliony korun.

V bazénu se vyměňovala dlažba včetně hydroizolace. „Vyměňovalo se asi 1050 metrů čtverečních. Dlažbu jsme měnili po dvanácti letech, už se začala odlupovat,“ uvedl Matoušek s tím, že součástí obnovy byla také výmalba stěn.

Další opravy v městských lázních se už letos podle ředitele nechystají. Město ale plánovalo rozvoj celého areálu. Přístavbou budovy, ve které je padesátimetrový bazén, a rekonstrukcí venkovního bazénu by měla vzniknout zábavně-relaxační část. Od roku 2018 je v objektu padesátimetrového bazénu přístavba s odpočinkovou a relaxační zónou se dvěma whirlpool bazény.

Objekt městských lázní je památkově chráněný

Už loni na podzim město dokončilo v areálu lázní postupnou rekonstrukci budovy pětadvacetimetrového bazénu. Bazén je nově nerezový, opravené jsou podhledy, vyměnily se rozvody vzduchotechniky, dělalo se nové osvětlení, dlažba i obklady stěn.

Objekt, který je od roku 2001 zapsaný na seznam nemovitých kulturních památek, se postupně opravoval od roku 2013. Na budově už dříve stavbaři obnovovali obvodový plášť a střechy, měnila se také dispozice obou podlaží včetně vestavby nového nerezového dětského bazénu.

Budova zimních lázní byla postavena v 50. letech minulého století na místě bývalé cihelny. Na vedlejším pozemku byla v roce 1985 postavena nová budova s padesátimetrovým bazénem, budovy jsou spojené krčkem. Přibyl i venkovní bazén.