V Brně-Bystrci bude nafukovací kino. Zkušební promítání se chystá na přehradě

Městská část Brno-Bystrc bude mít vlastní letní kino. Bude nafukovací a mobilní, proto bude možné promítání na různých místech. Například vedle Společenského centra, na plovoucím molu na Brněnské přehradě nebo na hradu Veveří.

S nápadem pořídit mobilní nafukovací kino přišel starosta Tomáš Kratochvíl (ČSSD). „Bystrc je rozlohou největší městskou částí, žije zde přibližně 25 000 lidí, a přitom stále nemá vlastní kino. V letních měsících pro bystrcké občany sice pořádáme Filmové léto, kdy využíváme Kinematograf bratří Čadíků, ale je nemožné mít jej k dispozici na celé léto,“ vysvětlil.

Poptávka po promítání je podle starosty v Bystrci veliká. V letních měsících by vzhledem k mobilitě kina bylo možné promítání na různých místech. Aktuálně se zkouší na Brněnské přehradě. „Celý projekt přinese příjemné kulturní zážitky pro obyvatele Bystrce, rekreanty a hosty Brněnské přehrady,“ očekává starosta.

Další výhodu mobilního kina vidí v možnosti jeho zapůjčení bystrckým školám. Kino totiž lze během pár hodin přemístit a postavit téměř kdekoliv, kde je prostor pro projekční plátno a diváky.