Dálnice D1 za Brnem je po nehodě kamionu opět průjezdná, další omezení bude večer

Provoz na 169. kilometru dálnice D1 přerušila v pondělí večer nehoda kamionu. V obou směrech se vytvořily dlouhé kolony. Před desátou hodinou dopoledne obnovila policie provoz ve směru na Prahu, zhruba o hodinu později i směrem na Brno. Odstraňování následků ale pokračuje. Kvůli opravě betonových svodidel se úsek v úterý večer na tři hodiny uzavře.

Bulharský kamion se převrátil v pondělí okolo 19:15 v zúženém úseku. Zcela tak zablokoval oba směry D1. Při nehodě nikdo neutrpěl vážnější zranění, řekl mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek. V kamionu byly krabice s pivem, které bylo potřeba přeložit do jiného vozu.

Policie v úterý ráno na Twitteru uvedla, že se v noci podařilo havarovaný kamion vyprostit. Bylo ale třeba vozovku ještě uklidit, bylo také nutné opravit poničené dopravní značení a betonová dělicí svodidla.

Kolona kamionů směrem na Prahu kolem 8:30 dosahovala zhruba 12 kilometrů, směrem na Brno byla zhruba sedmikilometrová. Doprava kolabovala především na objízdných trasách, kde se v ranní špičce tvořily kolony.

Dopoledne byl sice provoz v obou směrech obnoven, odstraňování následků ale stále není u konce. „Dnes večer musí řidiči počítat v daném úseku v době od 21:00 do 24:00 s dalším omezením. Komunikace bude pro dokončení opravy betonových středových svodidel v obou směrech uzavřená. Objízdná trasa bude opět mezi Ostrovačicemi a Devíti kříži vedena po komunikaci č. 602,“ uvedl v úterý po poledni Malášek.

Kvůli vážné dopravní nehodě byl také v úterý zhruba na šest a půl hodiny omezený provoz na Pražském okruhu u Modletic. U sjezdu z dálnice D1 se srazilo nákladní auto s dodávkou. Ve směru od Ruzyně se auta na Pražském okruhu znovu rozjela dopoledne, v opačném směru krátce před 14:00.